Pour Féliciter 2018

Spolek Hravý architekt vám přeje vše nejlepší do nového roku. Hodně úspěchů, zdraví a radosti po celý rok 2018.

V současné době pilně připravujeme nový ročník s tématem 100 let hravé architektury. Téma jsme vybrali, aby korespondovalo s velký státním výročím, které budeme příští rok slavit – sto let od založené samostatné Československé republiky.

Už nyní vidíme, že tento ročník bude velmi úspěšný. Registrujeme ohromný zájem a to jak z České republiky tak ze zahraničí.
Státy, které se zúčastní v roce 2018 projektu: Arménie, Belgie, Brazílie, Bulharsko, Čína, Francie, Německo, Izrael, Itálie, Jižní Korea, Litva, Mexiko, Maroko, Peru, Polsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Taiwan, Velká Británie, Spojené státy.

Hlásíme i rekordní účast z české republiky.

31. 5. 2018 naplníme budovu Senátu PČR, kde chystáme průřezovou výstavu děl dětí za posledních pět let. Akce se koná za podpory 1. místopředsedkyně senátu paní Miluše Horské. Budeme slavit mezinárodní den dětí, na děti kromě výstavy bude čekat bohatý doprovodný program, hudební vystoupení, výtvarné dílny a další. Akce připadá na termín, kdy by účastnící se děti měly mít akorát dokresleno a tak zde chceme celý ročník odstartovat.

V září otevřeme výstavu v Mánesu, kde bude až do půlky října. Výstava bude přístupná veřejnosti a těšit se můžete i na interaktivní objekty. Po této výstavě plánujeme převoz na Slovensko a pak v úzké spolupráci s českými centry i dál do světa.