Přerov – Základní škola Přerov, Velká Dlážka 5

Město, Stát: Přerov, Česká republika
Název ZŠ: Základní škola Přerov, Velká Dlážka 5
Ředitel: Mgr. Martin Černý
Web: www.zsvd.cz
Email: lenka.rihovska@zsvd.cz
Telefon: +420581225111

O škole:

“Moje škola, moji kamarádi, moji učitelé”: je motto naší školy, která se nachází na okraji města Přerova a byla slavnostně otevřena roku 1971.
Blízkost plaveckého bazénu předurčila její sportovní zaměření na plavání, později se rozšířilo i na volejbal. Sportovní třídy s tímto zaměřením se zakládají od 4. ročníku, ale my samozřejmě sportujeme v přípravkách a jiných sportovních kroužcích už od 1. třídy. Na vynikajících výsledcích našich žáků se podílí jednak sportovní trenéři, ale i zbytek učitelského sboru. Pro zpestření, stmelení a zdokonalování sportovní přípravy každoročně organizujeme zimní (lyžařské) a letní soustředění.
V současnosti máme 19 tříd, 505 žáků a 42 pedagogických pracovníků školy, patříme tedy mezi středně velké školy. Celý náš areál je možné rozdělit na čtyři propojené části – školní budovu, školní družinu, naší jídelnu a tělocvičnu s venkovním hřištěm. Po rekonstrukci je škola barevná, veselá, nepřehlédnutelná nejen uvnitř, ale i pro kolemjdoucí.
Pro zlepšení komunikace s rodiči a pro prezentaci školy slouží školní stránky, vnitřní informační systém a elektronická žákovská knížka pro rodiče.
Naší snahou je prostředí neustále modernizovat nejen zakládáním odborných učeben, ale i vysokou kvalitou našich pedagogů. Snažíme se učit smysluplně, zajímavě, činnostně. Asi jako většina škol, tak i naše je zapojená do několika projektů. Důkazem toho, že svou práci děláme dobře, je pravidelně převyšující zájem o naši školu.

Lektoři: Ing. arch. Jan Horký

Téma lekce: Poznáváme přerovskou architekturu

Zúčastněné děti (4. třída):

Robert Basler, Karel Fousek, Jan Hladík, Rostislav Holý, Jiří Karger, David Košťálek, Vojtěch Pecka, Vanesa Bartušková, Adéla Dornicová, Rozárie Dosedělová, Berenika Hošáková, Monika Kladrobová, Tereza Křížovská, Veronika Lejsková, Klára Littnerová, Markéta Malantíková, Eva Mikuláčková, Beáta Moudrá, Nicol Plšková, Petra Řihovská, Klára Slámová, Eliška Sochorová, Jůlie Sýkorová, Terezie Šimurdová, Aneta Štěpánková, Alice Švestková, Gabriela Vincenecová, Agáta Vlčková, Zedek Thao My, Alena Zikmundová

Popisky fotek:

  1. Kreslíme historické budovy, Terezie Šimurdová, 10 let
  2. Hledáme původní achitektonické styly, Eva Mikuláčková, 10 let
  3. Našli jsme funkcionalismus v Přerově, Rozárie Dosedělová, 10 let
  4. Přerovská architektura očima dětí, Nicol Plšková, 10 let
  5. Kam chodíme cvičit, Rostislav Holý, 10 let
  6. Všímáme si historických budov, Beáta Moudrá, 10 let

Obrázky dětí:

Fotografie ze školy:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *