Vernisáž na Bratislavském hradě dne 14. 2. 2019

Stavěli jsme na Bratislavském hradě 

14. 2. 2019 se v prostorách Bratislavského hradu uskutečnila vernisáž výstavy 100 let hravé architektury. Výstavu si budete moci prohlédnout do 7. 3. 2019.

Práce mladých architektů zaplavili Bratislavský hrad. Stalo se tak v rámci Mezinárodního výtvarně-architektonického projektu Hravý architekt, který si klade za cíl zábavnou formou rozvíjet povědomí dětí v oblasti architektury, ale i kultury a historie. Děti ze Slovenska si tak mohli ve workshopech vyzkoušet taje tohoto povolání a zároveň se zábavnou formou dozvědět něco víc o svém okolí i zemi. „Tuto výstavu jsme dělali speciálně k loňskému výročí. Byl to velmi významný rok, slavili jsme 100 let založení Československa, a tak jsme dali hlavy dohromady a řekli jsme si, ať ty naše české a slovenské děti zkusí něco namalovat a postavit“, vysvětluje záměr výstavy Petr Ivanov, předseda spolku Hravý architekt.

Projekt Hravý architekt je již od svého počátku v roce 2013 koncipován jako mezinárodní projekt. Dětská díla, která ve školách a na workshopech vznikají napříč kontinenty pak společně putují po výstavách v České republice i v zahraničí.  Ne jinak tomu bude i v případě prací slovenských dětí v rámci výstavy 100 let hravé architektury pořádané Hravým architektem v prostorách Bratislavského hradu, která se tím stala součástí velkého mezinárodního celku. ,,Slovenské děti přispěli nejen obrázky, ale i metodou stavby architektonických objektů v 3D formátů pomocí polystyrénových kostek. V tom je naše výstava zcela unikátní“, říká architekt Juraj Jančina.

A co bude s výstavou dál? „Odsud už celá kolekce pojede do Barcelony, do Jeruzaléma a připravujeme další zajímavé destinace“, upřesňuje Petr Ivanov.

 

 

Zdroj: redakce, únor 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *